Bordspellen

Ons assortiment is veel groter dan onze catalogus, maar deze spellen proberen wij altijd in de winkel te hebben. Neem gerust contact op met vragen!

043-3114586
contact@dewindroosspellen.nl

30 seconds

SNEL! Omschrijf de namen op het kaartje zo, dat je teamgenoten er zoveel mogelijk correct raden. Dat mag je doen hoe je maar wilt, maar zonder de namen zelf te noemen en zonder gebruik te maken van “klinkt als”-tactieken. KLAAR? START! Hilarisch en zenuwslopend!

Bordspel

Leeftijd: 12+
Spelers: 3-24
Speelduur: ± 30 min.

€ 37,99

Azul

In het tactische spel Azul is het aan de spelers om in opdracht van de koning de muren van het koninklijke paleis te verfraaien. Vorm patronen, bekleed de muren van het paleis, scoor de meeste punten en win!

Bordspel

Leeftijd: 8+
Spelers: 2-4
Speelduur: 30-40 min.

€ 41,99

Carcassonne

In Carcassonne trek je iedere beurt een landtegel die je aanlegt aan het steeds groter wordende speelveld. Op de zojuist gelegde tegel mag je een horige als struikrover, ridder, monnik of boer plaatsen. Met die horigen, waarvan je er een beperkt aantal hebt, scoor je punten als hun weg, stad of klooster wordt afgebouwd. Ze komen dan terug in de voorraad en zijn direct opnieuw inzetbaar. Lastig wordt het als andere spelers er door het slim plaatsen van landtegels voor zorgen dat je horigen niet meer in je voorraad terug kunnen keren. Je zult dus goed moeten nadenken, hoe, wanneer en waar je de horigen inzet!

Bordspel 

Leeftijd: 7+
Spelers: 2-5
Speelduur: 35 min.

€ 28,99

Catan basisspel

Dit handelsspel speelt zich af op een eiland waar zich de grondstoffen hout, erts, graan, baksteen en wol bevinden. De spelers beginnen met twee dorpen, die grenzen aan tegels met deze grondstoffen. Het getal op de tegel geeft aan bij welke dobbelsteenworp wordt geoogst. Elk aangrenzend(e) dorp of stad ontvangt grondstoffen bij deze worp. Met deze grondstoffen kan worden gehandeld en gebouwd. Voor het bouwen van nieuwe starten, dorpen of steden wordt een bepaalde combinatie van grondstoffen gevraagd, die men door slim handelen met de medespelers, of de zich op het bord bevindende havens kan verkrijgen. 

Bordspel

Leeftijd: 10+
Spelers: 3-4
Speelduur: 75 min.

€ 44,99

Claim!

Een slagenspel voor twee spelers! Een deck bestaande uit vijf facties (goblins, dwergen, zombies, dubbelgangers en ridders) met elk een speciale kracht. In 2 etappes naar de overwining: win slagen in fase 1 en maak op die manier je deck voor fase 2 waarin om de punten wordt gestreden. Prachtig en sfeervol artwork: alle 52 kaarten bevatten uniek artwork!

Bordspel

Leeftijd: 10+
Spelers: 2
Speelduur: 25 min.

€ 12,99

Claim! 2

De nieuwe koning is dood, hij zat maar één jaar op de troon! Geen lang leven voor een koning. Vijf nieuwe facties strijden nu om de vrijgekomen troon. Geef je de voorkeur aan de Gnomen, er vanuit gaande dat je ze kan beschermen tegen de stampende Reuzen? Gebruik je de wijsheid van de Zieners? Kan je de verlegen Trollen verleiden om zich bij je te voegen? Of vertrouw je op de kracht van de Draken? Kies je volgelingen zorgvuldig en claim de troon!

Bordspel

Leeftijd: 10+
Spelers: 2
Speelduur: 26 min.

€ 12,99

Codenames

De twee rivaliserende geheime diensten kennen de geheime identiteit van de 25 spionnen. Hun teamgenoten kennen deze spionnen enkel bij hun codenaam. Beide teams gaan met elkaar de strijd aan en proberen als eerste contact te leggen met hun spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te noemen dat van betrekking is op meerdere worden op tafel. Zijn teamgenoten proberen de woorden van hun kleur te raden zonder daarbij spionnen van de tegenstander aan te wijzen. En natuurlijk wil iedereen wil uit de buurt van de huurmoordenaar blijven.

Bordspel

Leeftijd: 10+
Spelers: 2-8
Speelduur: 15 min.

€ 21,99

De Legenden van Andor basisspel

Spannend coöperatief bordspel voor het hele gezin. Dit uitdagende avonturenspel won in 2014 de Expert Nederlandse Spellenprijs. De jury prees naast het fantastische artwork vooral de unieke opbouw van de spelregels, die de spelers tijdens het spelen stap voor stap krijgen uitgelegd. De spelers zijn helden die het fantasieland Andor moeten verdedigen tegen allerlei monsters, zoals trollen en draken. Ze kruipen in de huid van een tovenaar, dwerg, krijger en boogschutter, die ieder unieke eigenschappen hebben. Alleen door goed overleg en gezamenlijke gevechten kunnen de helden overleven! Het spel bevat 5 verschillende, uitdagende legenden, waaronder een introductiespel. 

Bordspel

Leeftijd: 10+
Spelers: 1-4
Speelduur: 16-90 min.

€ 44,99

Escape Tales: Het Ritueel NL

Escape Tales: Het ontwaken biedt een escape room ervaring voor 1 tot en met 4 spelers in de vorm van een kaartspel, waarbij de nadruk ligt op het verhaal. Je kruipt in de rol van Samuel, de hoofdpersoon in het spel, en gaat op een spannend avontuur om je dochter te redden. Tijdens deze tocht kom je vele raadsels tegen die je moet oplossen om verder te komen in het verhaal.

Bordspel

Leeftijd: 12+
Spelers: 1-4
Speelduur: 180 min.

€ 29,99

Escape Tales: Low Memory NL

Escape Tales: Low Memory biedt een escape room ervaring in de vorm van een kaartspel. Een spel waarin je door te onderzoeken wordt meegesleept in het verhaal, zonder tijdslimieten voor de raadsels en waarin je een aantal moeilijke keuzes zult moeten maken die je zullen grijpen en mee zullen nemen naar een meeslepend verhaal in een toekomst in cyberpunk setting. Low Memory is de tweede titel in de Escape Tales serie. Het spel kan worden gespeeld zonder dat je Het Ritueel hebt gespeeld. 

Bordspel

Leeftijd: 12+
Spelers: 1-4
Speelduur: 180 min.

€ 29,99

Everdell

In de lieflijke vallei Everdell vind je een beschaving van boswezens. Deze beschaving groeit en bloeit. Zal de zon het helderste schijnen in jouw stad voordat de winter komt?
Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel; leuk voor families en veel spelers!

Bordspel

Leeftijd: 10-99
Spelers: 1-4
Speelduur: ± 40 min.

€ 74,99

Exploding Kittens

Geheel Nederlandstalige uitgave van het te gekke kaartspel Exploding Kittens, dat een combinatie is van Russisch Roulette en schaken. Doel van het spel is net zo lang te overleven totdat je de laatste speler bent. Wanneer je aan de beurt bent, speel je je “actiekaarten” zoals Ontmantel en Voorspel de Toekomst om de Exploding Kittens te ontlopen. De ene kaart gebruik je om een tegenstander te vloeren, een andere gebruik je om een aanval af te weren. En als je de juiste combo speelt, kun je een aanval uitvoeren die het aantal spelers met één doet afnemen: KABOEM! Exploding Kittens is bekend van de meest succesvolle Kickstarter campagne en zorgt gegarandeerd voor veel hilariteit!

Bordspel

Leeftijd: 7+
Spelers: 2-5
Speelduur: 15 min.

€ 22,99

Kakkerlakken Poker

Een speler probeert je zoveel mogelijk spinnen, wandluizen en ander ongedierte in je maag te splitsen. Maar… bluft hij? Een spel voor iedereen die zijn gezicht goed in de plooi kan houden! Wie aan de beurt is, schuift één van zijn kaarten naar een andere speler en vertelt hem welke kaart dat is. De ontvanger kan nu kiezen of hij dat gelooft of niet. Wie ongelijk heeft, moet de kaart houden. De ontvanger mag de kaart echter ook doorgeven en op zijn beurt bluffen. De speler die als eerste vier gelijke kaarten heeft, verliest. De andere spelers winnen! 

Bordspel

Leeftijd: 8+
Spelers: 2-6
Speelduur: 20 min.

€ 12,99

Kakkerlakken Salade

De spelers stellen zo snel mogelijk een salade samen, waarbij ze één voor één groentekaarten afleggen en deze op de juiste manier benoemen. Elke aarzeling of elk ander geluid is fataal. Blijf geconcentreerd, want versproken is versproken! In dit hilarische spel voor het hele gezin is het zaak om goed in de gaten te houden welke kaart als laatste gelegd is, welke kaart als laatste gezegd is en welke kaarten taboe zijn. De spelregels zijn supereenvoudig, waardoor iedereen mee kan doen. Uitstekend te combineren met Kakkerlakkensoep! 

Bordspel

Leeftijd: 6+
Spelers: 2-6
Speelduur: 15 min.

€ 12,99

Machi Koro

Machi Koro is een vlot dobbelspel, waarin de spelers met gebouwkaarten een eigen stad opbouwen. Het heeft een simpel concept met veel diepgang. Absolute dobbelhit wereldwijd, nu ook verkrijgbaar in Nederland en België. Dobbelspel voor de hele familie met veel interactie, ook buiten je beurt. Kleurrijk en charmante grafische vormgeving. Vlot uit te leggen: gooi de dobbelsteen, ontvang inkomsten en breid je stad uit Veel variatie en mogelijkheden met de verschillende gebouwen

Bordspel

Leeftijd: 7+
Spelers: 2-4
Speelduur: 30 min.

€ 19,99

Machiavelli

Dit grootse kaartspel gaat over het bouwen en uitbreiden van stadsstaten. Iedere speler wil als eerste acht gebouwen bezitten. De bouw ervan betalen ze in dukaten. Het unieke van dit populaire spel zit hem niet in het bouwen, maar in de karakters waarvan de spelers gebruik maken. Iedere ronde worden deze figuren, met een uniek systeem een voor een door de spelers gekozen. Niet de spelers, maar de karakters worden in volgorde afgeroepen en doen hun werk. Moordenaar, predikant, koning, dief… De spelers proberen iedere beurt opnieuw te raden wie welke rol heeft, en daarop te anticiperen… 

Bordspel

Leeftijd: 10+
Spelers: 2-7
Speelduur: 60 min.

€ 15,99

Nova Luna

De maan heeft al eeuwen invloed op onze levens. Hij beïnvloedt de getijden en houdt mensen ‘s nachts wakker. De nieuwe maan is een symbool voor een nieuwe start; het is het ideale moment om aan iets nieuws te beginnen en om je toekomst te plannen. En daar draait alles om bij Nova Luna (Latijn voor nieuwe maan). In elke ronde van dit abstracte tegellegspel moet je opnieuw je toekomst plannen. Ontwikkel een nieuwe strategie om slim om te gaan met datgene wat het maanwiel je biedt. Kies verstandig!

Bordspel

Leeftijd: 8+
Spelers: 1-4
Speelduur: 30 min.

€ 29,99

Qwixx

Bij Qwixx hoef je niet meer op je beurt te wachten – iemand dobbelt en iedereen kan van de worp gebruik maken! Hoe meer getallen je op je scoreblad kan aankruisen, hoe meer punten je krijgt. Qwixx is heel eenvoudig uit te leggen en blijft altijd spannend tot de laatste worp. Doe mee en laat je meeslepen door de QWIXX-dobbelkoorts!

Bordspel

Leeftijd: 8+
Spelers: 2-5
Speelduur: 15 min.

€ 12,99

Saboteur Basisspel

Een groep schatgravende dwergen hakt zijn weg door de harde rots van een massieve berg. Er zijn echte goudzoekers, maar ook saboteurs, die hen willen hinderen. Beide groepen proberen hun doel te bereiken door elkaar te helpen, ook al kunnen ze alleen maar raden wie hun makkers zijn. Als de goudzoekers de schat vinden, worden ze rijkelijk beloond en krijgen de saboteurs niets. Maar als de schat niet wordt gevonden, winnen de saboteurs en krijgen de schatgravers niets! Pas aan het einde van een ronde maken de spelers hun rollen bekend. Wie na drie ronden de meeste goudstukken heeft, wint het spel. 

Bordspel

Leeftijd: 8+
Spelers: 3-10
Speelduur: 30 min.

€ 11,99

Splendor

In Splendor speel je een diamantenhandelaar. Met diamanten koop je kaarten (zoals mijnen, winkels en transportmiddelen). Deze kaarten geven prestige en overwinningspunten, maar ook korting op de aanschaf van nieuwe kaarten. Wanneer je genoeg kaarten hebt verzameld krijg je misschien zelfs bezoek van edelen, welke nog meer overwinningspunten opleveren. Splendor is een zeer toegankelijk engine-building spel met mooi uitgevoerde onderdelen. Het spel heeft vele prijzen gewonnen zoals ‘2014 Golden Geek Board Game of the Year’, ook was het in Nederland genomineerd voor beste familiespel van het jaar 2015. 

Bordspel

Leeftijd: 10+
Spelers: 2-4
Speelduur: 30 min.

€ 34,99

Spookslot

Spookslot is een spannend ontsnappingsspel, dat zich afspeelt in een zelf in elkaar te zetten 3D-kasteel met bewegende valstrikken en rollende kogels. De spelers proberen zo snel mogelijk aan een op wraak belust spook te ontsnappen, maar overal blokkeren valstrikken de route. Wie bereikt als eerste de uitgang?

Bordspel

Leeftijd: 6+
Spelers: 2-6
Speelduur: ± 25 min.

€ 24,99

Stay Cool NL

In Stay Cool word je door je medespelers gebombardeerd met vragen en de speler die de meeste vragen weet te beantwoorden, wint. Het zijn absoluut geen moeilijke vragen die diepgaande kennis vereisen. Ben je een beetje scherpzinnig of vindingrijk, dan zal het geen probleem voor je zijn om de vragen snel te kunnen beantwoorden. De uitdaging van het spel is dat twee mensen je vragen stellen, tegelijkertijd! Daarnaast moet je ze ook op twee verschillende manieren beantwoorden. Beantwoord de vraag van je linkerbuurman hardop, terwijl je het antwoord op de vraag van je rechterbuurman ‘opschrijft’ door dobbelstenen met de letters erop te spellen. Terwijl je dit doet, zet een andere speler vier keer een zandloper van 30 seconden, waardoor je in totaal twee minuten hebt om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. De winnaar is degene die in 3 rondes de meeste vragen correct heeft beantwoord en zo de meeste punten heeft gescoord. 

Bordspel

Leeftijd: 12+
Spelers: 3-7
Speelduur: 25 min.

€ 24,99

Taveernen van de Oude Stad

De Taveernen van de Oude Stad is een deckbuildingspel over elkaar beconcurrerende herbergen, waar drinkebroers en edellieden hun biertjes en borrels drinken. De spelers zijn waard in hun eigen etablissement en proberen door juiste investeringen hun kroeg de beste van de oude stad te maken. Je zult ook moeten investeren in tafels, personeel moeten werven en leveranciers van het goudkleurige vocht moeten vinden. Uiteindelijk gaat het om overwinningspunten, die na 8 speelronden de overwinnaar bepalen. Naast het basisspel zijn er nog 4 modules, die op elkaar doorbouwen en meer uitdaging – en speelplezier.

Bordspel 

Leeftijd: 12+
Spelers: 2-4
Speelduur: 60 min.

€ 49,99

The Game

Het SPEL is je tegenstander. Jullie kunnen samen winnen, maar ook al zijn de regels eenvoudig – makkelijk wordt het niet. Maak afspraken en werk samen, alleen dan lukt het om alle kaarten af te leggen. Speel het spel – of het spel speelt met jou. Een zeer verslavend coöperatief spel dat ook alleen erg goed speelbaar is. Tijdens het spel ontstaan er in het midden van de tafel vier stapels met kaarten. Twee stapels stijgen in waarde (1-99) en twee stapels dalen in waarde (100-2). De spelers spelen samen tegen het spel en proberen zoveel mogelijk kaarten, in het beste geval alle 98, af te leggen op de vier stapels.

Bordspel

Leeftijd: 8+
Spelers: 1-5
Speelduur: 20 min.

€ 12,99

The Mind

Een uniek teamspel, waarbij je moet samenwerken zonder met elkaar te overleggen. Speel kaarten op volgorde uit, zonder de cijfers met elkaar te bespreken. Zet je “gezamenlijke klok” gelijk, zodat jullie op dat ritme kaarten uitspelen. Een uniek kaartspel, dat elke groep anders zal ervaren.

Bordspel

Leeftijd: 8+
Spelers: 2-4
Speelduur: 20 min.

€ 12,99

UNO

Het kaartspel voor jong en oud. Uno, wat één betekent in het Spaans en Italiaans heeft als doel het zo snel mogelijk wegspelen van je kaarten. Dit spel kun je met maximaal 10 personen spelen en is daardoor ook erg geschikt voor grote groepen. Spelen is al mogelijk vanaf 2 spelers.

Bordspel

Leeftijd: 12+
Spelers: 2-10
Speelduur: 25 min.

€ 12,99

Valse Motten

Prijswinnend kaartspel van de kinderen van topauteurs Inka en Markus Brand. Eindelijk een spel waarin je mag, nee moet, valsspelen om te winnen. De spelers leggen kaarten volgens bepaalde spelregels af, maar proberen door vals te spelen sneller van hun kaarten af te komen. Eén van de spelers is echter de bewakingskever. Als die een speler betrapt, moet de dader zijn kaarten weer terugnemen en er extra bijpakken. Wie is als eerste zijn kaarten kwijt? Valse Motten haakt creatief in op de behoefte van mensen om een loopje met de spelregels te nemen.

Bordspel

Leeftijd: 7+
Spelers: 3-5
Speelduur: 25 min.

€ 12,99

Weerwolven van Wakkerdam

Partyspel voor grote groepen. Vreedzame burgers binden de strijd aan tegen de weerwolven in hun midden. Slagen ze erin om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis onschuldige dorpsgenoten? Het spel wordt door een spelleider gestuurd. Elke nacht elimineren de weerwolven een burger. De dag erna bespreken de burgers in een vergadering de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en mogen ze op hun beurt iemand elimineren. Maar elimineren ze een weerwolf, of per ongeluk een burger? Weerwolven van Wakkerdam is een ideaal spel voor als je met veel mensen bent. Zeker als je er in slaagt om met kaarsen of een kampvuur een mysterieuze sfeer te creëren, is succes verzekerd.

Bordspel

Leeftijd: 10+
Spelers:8-18
Speelduur: 45 min.

€ 11,99

Wingspan

Wingspan is een tactisch spel met een prachtige vormgeving. Door vogels in je persoonlijke natuurgebied uit te zetten verzamel je voedsel, eieren en punten. Wie zijn vogels het slimst samen laat werken, wint het spel. Wingspan komt compleet met speciale automa-variant voor solo-spelers.

Bordspel

Leeftijd: 10+
Spelers:1-5
Speelduur: ± 40 min.

€ 49,99